Anne Kimmer

Anne Kimmer

Psykolog til kroniske sygdomme

Smerter, træthed og andre følger

Kronisk sygdom bringer ofte sorg, identitetstab, eksistenstiel krise og skår i selvtilliden. Med terapi kan du holde psyken i balance i en svær situation. Du kan slippe af med den dårlige samvittighed og undgå at presse dig selv til mere end godt er.

Gennem terapi kan du få styrket din selvtillid og finde balancen mellem ressourcer, værdier og prioriteter. Så kan du lettere klare hverdagen og undgå at der går skår i forholdet til dine nære. Ved at være en forælder og partner der har fundet balancen mellem det du kan, vil og synes du bør.

Gennem terapi og nye evidensbaserede metoder kan du på trods af sygdommen få mere overskud og glæde. Forskningen viser, at 90% mærker en øjeblikkelig forøgelse af deres energiniveau og at deres træthed, humør, angst eller stress lettes allerede efter første gang.

I terapien tager vi fat, der hvor sygdommen har vendt mest op og ned på dig, dine relationer og dit liv. I forløbet kommer vi hele vejen rundt om dine vigtigste reaktioner på sygdommen.

Jeg kan desuden hjælpe dig med din håndtering af smerter, træthed og andre symptomer. Nogen bruger mig også som støtte i kontakten med sundhedsvæsnet og sygedagpengesystemet.

Uanset hvor skidt du har det, kan du sagtens få det bedre. Jeg har hjulpet utallige mennesker, der har fået en kronisk sygdom. Det tager oftest kun 5 gange. Derfor har jeg lavet en rabatpakke på 5 gange til 4 ganges pris. I mine lyse, venlige lokaler kan du nænsomt og effektivt komme dig.

Når livet ændrer sig

At leve med en kronisk sygdom kan være hårdt. De fleste, der får en mærkbar kronisk sygdom, kommer på et tidspunkt til at opleve, at de ikke kan det samme som før, opleve at være tappet for energi og ikke magter det samme som før. Det sætter ofte en dæmper på humøret, selvværdet og selvtilliden.

Mange oplever også, at deres lunte bliver kortere. At vide at sygdommen ikke holder op kan få selv den bedste til at føle, det er uretfærdigt og meningsløst. Det skaber vrede, bekymring, angst, tristhed og modløshed.

De nære forhold – til din partner, børn, familie, venner eller kollega – er ofte ikke helt det samme som før. Du og dine nærmeste kan blive rystet i billedet af, hvem ‘vi’ er, og hvad vi kan sammen. Ofte har alle dårlig samvittighed og føler sig ude af stand til at være, som vi burde og kunne være.

I den bedste mening presser vi ofte os selv til at gøre mere, end vi magter. Vi har det skidt med os selv og med hinanden. Der går nemt skår i de nære forhold, hvilket kun gør det hele endnu sværere.

Mange bøvler med andres reaktioner. Tit forstår andre ikke, hvad du går igennem. Det kan gøre det vanskeligt for dig at passe på dig selv.

Ofte tager andre ikke de nødvendige hensyn eller kommer til at pakke dig ind i vat og bomuld, går på æggeskaller eller tager hensyn på irriterende måder. Mange tumler også med, hvem der skal have det at vide, hvordan det skal fortælles, og hvor meget der skal fortælles.

5 almindelige reaktioner på kronisk sygdom

Er terapi nødvendigt ved kronisk sygdom?

Ja! Stadig flere lider af kroniske sygdomme, og det medfører en stor psykologisk belastning. Mindst 25% af alle patienter med kronisk sygdom får en klinisk psykologisk lidelse som følgevirkning.

Andre patienter kæmper med at håndtere en kompleks og foranderlig situation. Med den rette terapi kan patienter lære at håndtere deres sygdom og situation.

Craig A. White, Western Journal of Medicine

Terapi er en guidet samtale, som kan hjælpe dig med at...

Fire skridt mod bedring

Først danner vi os et overblik over de skader, som den kroniske sygdom og dens følgevirkninger har gjort på dit liv. Så kan terapien tage udgangspunkt i de områder, hvor du er hårdest ramt.

Vi skaber en dybere og mere nuanceret forståelse af dine og andres reaktioner på den kroniske sygdom og dens følgevirkninger. Du vil få en øget forståelse af årsagerne til dine indre konflikter og udfordringer med andre.

Dernæst undersøger vi nye muligheder i din situation. Du vil finde frem til gode løsninger på dine problemer med udgangspunkt i en bedre forståelse af dig selv, dine nære, dine værdier og ikke mindst – din situation.

Vi prøver nye løsninger, så der sker konkrete forandringer og din hverdag og liv får ny retning. Du vil få konkrete værktøjer, der passer til håndtering af de ændringer og udfordringer, sygdommen har skabt.

Stor viden og erfaring

10 års arbejde med kronisk sygdom

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2002, og har siden da lavet terapi  min egen psykologvirksomhed. De sidste 10 år har jeg taget imod mennesker med kronisk sygdom.

I samarbejde med Region Sjælland har jeg udviklet en uddannelse for fagpersonale om kronisk sygdom, hvor jeg de sidste 10 år har været  fast underviser.

Jeg tager udgangspunkt i de problemer, du står i og tilbyder reflektioner, nye perspektiver, ideer og løsninger – alt sammen i samarbejde med dig og i forhold til den situation du står i. Mit formål er at skabe hurtig bedring og varig forandring.

Det er især de nyere retninger, jeg anvender: Kognitiv terapi, ACT (acceptance and commitment therapy), Motivational Interviewing og Metakognitiv terapi.

Min tilgang til mennesker og problemer er systemisk og narrativ. Det betyder, at jeg ikke går tilbage til barndommen – med mindre det viser sig nødvendigt – men tager udgangspunkt i det liv og den situation du står i lige nu og her.

For nogle år siden fik jeg selv gavn af min faglige viden. Jeg blev nemlig diagnosticeret med en autoimmun sygdom og måtte finde min egen måde at lande på benene igen. Den oplevelse har kun forstærket mit engagement i at hjælpe andre med at finde deres fodfæste igen.

Få det godt på under 2 måneder

Mit fokus som terapeut er, at du skal få det meget bedre, ganske hurtigt. Derfor tager jeg udgangspunkt i de følgevirkninger, den kroniske sygdom har givet dig, dine nære, jeres hverdag og jeres liv.

Helt konkret tager vi fat, der hvor du er hårdest ramt. Vi taler om det, du tænker, føler, identitetskonflikter, selvbillede, dilemmaer osv.

Vi finder også konkrete, nye muligheder og løsninger på de problemer, du møder med fx håndtering af smerter, træthed eller andre symptomer.

Nogle bruger mig også til at løse problemer i forhold til sundhedsvæsnet. For det kan være ensomt og en hårdt kamp at være syg.

Jeg tilbyder desuden utraditionelle, men virksomme metoder. Det er metoder, der er evidens for, og som er anerkendt i andre lande som fx USA og Kina. De hjælper 9 ud af 10 personer på under 6 sessioner. Det drejer sig om:

  • Hypnose: der via en genvej til det ubevidste plan skaber forandring.
  • Tankefeltsterapi: der på én og samme tid bearbejder vores psykiske følgevirkninger fra tanke, følelses og kropsplan.
  • Øre-akupunktur: skaber, ifølge Socialstyrelsen, efter blot få behandlinger: ro, overblik, mindre stress og angst samt mere energi.
6 samtaler kan være nok

De fleste med en kronisk sygdom oplever, at det gør en stor forskel i deres liv med blot en håndfuld sessioner hos mig.

Ganske få har brug for lidt flere. For at alle kan få råd til hjælp, har jeg sammensat en rabatpakke, hvor du får 6 samtaler og kun betaler for 5.

Terapi der virker​

Jeg ser det som min fornemmeste opgave at gøre det, der sker i terapien, let at omsætte til reel handling i hverdagslivet.

Det er min erfaring, at den hverdag vi mennesker er viklet ind i, har en tendens til at holde os fast, hvor vi er.

Derfor lægger jeg mig i selen for på forskellige måder at gøre terapien virksom i hverdagen. Det gør jeg eksempelvis ved at gøre den konkret, udvikle individuelle øvelser og redskaber og tydeliggøre pointer fra terapien.

Før du går fra vores session, samler jeg gerne op på vigtige ting, du kan gøre noget ved, når du kommer hjem.

Anne Kimmer